Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже за рік скасовано більше 50 розпоряджень голів райдержадміністрацій з земельних питань

Майже за рік скасовано більше 50 розпоряджень голів райдержадміністрацій з земельних питань

Головним юридичним управлінням ХОДА проаналізовані практично усі розпорядження голів райдержадміністрацій з земельних питань за 2010 рік. Зараз перевіряються відповідні розпорядження за 2011 рік. З метою усунення порушень земельного законодавства, поновлення державних інтересів у сфері земельних відносин за період з 1 жовтня 2010 року по 12 вересня 2011 року розпорядженнями голови обласної державної адміністрації скасовано 55 розпоряджень голів райдержадміністрацій. Про це у ході засідання Харківського регіонального антикорупційного комітету повідомив начальник Головного юридичного управління ХОДА Костянтин Прокоп’єв.

За його інформацією, основними порушеннями закону при виданні розпоряджень стали: перевищення головами райдержадміністрацій наданих їм повноважень щодо розпорядження землями певної категорії; порушення порядку надання у власність та користування земельних ділянок; порушення порядку зміни цільового призначення земель.

«Правовий аналіз розпоряджень голів райдержадміністрацій з земельних питань свідчить про низький рівень правового забезпечення діяльності райдержадміністрацій. Неналежне правове забезпечення, відсутність кваліфікованих юридичних кадрів є однією із причин такої кількості розпоряджень голів райдержадміністрацій, виданих з порушенням Конституції та законів України», - підкреслив Костянтин Прокоп’єв.