Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розширенню співпраці Харківщини і Бєлгородщини допоможе спрощений режим перетину кордону. Юрій Сапронов

Розширенню співпраці Харківщини і Бєлгородщини допоможе спрощений режим перетину кордону. Юрій Сапронов

«Одна з украй болючих проблем для Харківщини і Бєлгородщини - це режим перетину кордону в головних пунктах пропуску між нашими областями. На розгляді і контролі Російсько-Української Міждержавної комісії зараз перебуває питання розширення спрощеного перетину на глибину прикордонних областей України та суб'єктів Російської Федерації. Кількість жителів, які зможуть перетинати російсько-український кордон за спрощеною схемою зросте, таким чином, з 1,5 млн. до 17-18 млн.», - зазначив у своєму виступі під час першого засідання Ради Єврорегіону «Слобожанщина» заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов.  

Юрій Сапронов також повідомив, що на Форумі «Слобожанський міст-2011», який відбувся в Сумах минулого тижня, рішення з перетину кордону за спрощеною схемою озвучили як готове до підписання на майбутній у жовтні зустрічі Президентів України і Росії в Донецьку. 

«Кордон стає ресурсом розвитку і той, хто це усвідомлює, той отримує серйозні переваги. Єврорегіон «Ярославна» за три роки зробив ривок від створення до проведення на своїй території Генеральної Асамблеї Асоціації Європейських прикордонних регіонів. Упевнений, що Єврорегіон «Слобожанщина» в стислі терміни надолужить значну частину нереалізованих можливостей», - підкреслив він.