Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зовнішньоторговельний оборот Харківщини з Бєлгородською областю збільшується

Зовнішньоторговельний оборот Харківщини з Бєлгородською областю збільшується

За підсумками першого півріччя 2011 року зовнішньоторговельний оборот з Бєлгородською областю Російської Федерації склав 208 млн. 796 тис. дол США і збільшився на 11,8% порівняно з відповідним періодом 2010 року. Про це в ході I засідання Ради Єврорегіону «Слобожанщина» повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов.   

 «Період спаду закінчився, і ми це чітко бачимо. Тільки в минулому році відбулося майже двократне збільшення зовнішньоторговельного обороту. У порівнянні з відповідним періодом 2010 року в цьому році експортні поставки склали 67 млн. 579,3 тис. дол США і збільшились на 19,2%. Закріпити цей успіх без модернізації та структурних змін в регіональній економічній системі неможливо. Саме тому потрібна узгоджена і збалансована по цілому ряду напрямів система, насамперед, в інноваційній сфері, ресурсозбереженні, імпортозаміщення» , - зазначив він. 

За словами віце-губернатора, прийнята в червні поточного року обласна програма розвитку транскордонного співробітництва в Харківській області на 2011-2016 роки орієнтована на проектний підхід у вирішенні спільних з бєлгородцями проблем. До наступного засідання Ради Єврорегіону спільні робочі групи повинні представити узгоджений пакет проектів для затвердження.