Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина та Бєлгородщина - дві нерозривно пов'язані частини однієї історичної області, для яких багатовікові випробування і загальні досягнення стали підставою для впевненого погляду в майбутнє. Михайло Добкін

Харківщина та Бєлгородщина - дві нерозривно пов'язані частини однієї історичної області, для яких багатовікові випробування і загальні досягнення стали підставою для впевненого погляду в майбутнє. Михайло Добкін

Сьогодні в Будинку Рад відбулось перше засідання Ради Єврорегіону «Слобожанщина» за участю керівництва Харківської області та делегації Бєлгородської області Російської Федерації на чолі з Губернатором Євгеном Савченко. «Упевнений, що та атмосфера, яка буде сьогодні в нашому залі, допоможе нам знайти прогресивні і цікаві рішення для двох областей, - зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. - Наша тісна міжрегіональна взаємодія обумовлена не тільки історичними зв'язками, а й розумінням всій важливості процесів зближення і кооперації у пріоритетних сферах діяльності прикордонних областей. Харківщина та Бєлгородщина - дві нерозривно пов'язані частини однієї історичної області, для яких багатовікові випробування і загальні досягнення стали підставою для впевненого погляду у майбутнє».  

За словами керівника Харківської області, Єврорегіон «Слобожанщина» був уворений для того, щоб створити дієвий інструмент розвитку сталих зв'язків в нових міждержавних відносинах. Головною його метою є виведення економічних і гуманітарних взаємин двох регіонів на якісно новий сучасний рівень. 

«Сьогоднішнє засідання Ради Єврорегіону «Слобожанщина» має стати імпульсом до формування нового стилю взаємин, який буде спрямований на загальний успіх. Для того, щоб дати старт новому типу цих відносин ми повинні сьогодні провести аналіз діяльності Єврорегіону «Слобожанщина», розглянути проблемні питання його розвитку, а також прийняти конкретні рішення про подальшу спільну роботу», - заявив Михайло Добкін. 

Довідка: 
Єврорегіон «Слобожанщина»  створений 7 листопада 2003 року відповідно до рішення Ради керівників прикордонних областей Республіки Білорусь, Російської Федерації та України від 19 липня 2000 року і на виконання Програми міжрегіонального та прикордонного співробітництва між Російською Федерацією і Україною на період 2001 - 2007 років (п.12.2). Основним завданням єврорегіону є розвиток нових форм співпраці між Харківською областю України та Бєлгородською областю Російської Федерації. 

Теги