Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року пункт пропуску «Гоптівка» має бути зданий. Михайло Добкін

Цього року пункт пропуску «Гоптівка» має бути зданий. Михайло Добкін

Сьогодні в Харкові під керівництвом голови ХОДА Михайла Добкіна відбулася нарада, присвячена питанню реконструкції міжнародних автомобільних пунктів пропуску «Гоптівка» і «Плетенівка» до Євро-2012. В ході наради розглядалося відповідність усім нормам проектно-кошторисної документації об'єктів, а також питання перерозподілу автомобілів, які перетинають українсько-російський кордон, в зв'язку з реконструкцією пропускних пунктів. 

Одним з питань, які були підняті на нараді, стало фінансування реконструкції пункту пропуску «Гоптівка». Згідно з першою експертною оцінкою вартість робіт була оцінена в 47,5 мільйона гривень, але згодом була піднята до 76 млн.грн.

Як відзначив в ході наради Михайло Добкін, найближчим часом виділення додаткових коштів на реконструкцію пункту пропуску не очікується, тому роботи повинні бути завершені за початковим кошторисом.

«Програма є, вона прийнята, і ніхто не буде її переглядати. Є в програмі у нас сьогодні 47,5 мільйонів гривень, і інших грошей не буде. Якщо ви спробуєте змінювати вартість об'єкта, ви його не здасте ні цього, ні наступного року. Наша позиція жорстка - цього року об'єкт повинен бути зданий, причому без зупинки роботи самого пропускного пункту», - з такими словами голова області звернувся до учасників наради.

За його словами, на початку наступного тижня це питання буде обговорюватися з віце-прем'єр-міністром України - Міністром інфраструктури Борисом Колесніковим, а вже в найближчі дні заступник голови - начальник апарату ХОДА Василь Хома донесе позицію Харківської області з даного питання до керівництва Державної митної служби України.