Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наше дотриманання фінансової дисципліни - це стабільне життя багатьох тисяч сімей бюджетників. Михайло Добкін

Наше дотриманання фінансової дисципліни - це стабільне життя багатьох тисяч сімей бюджетників. Михайло Добкін

Сьогодні під час наради із заступниками голови та керівниками структурних підрозділів ХОДА, а також головами райдержадміністрацій голова ХОДА Михайло Добкін підкреслив необхідність виконання фінансової дисципліни, яка вимагає всі вільні залишки і кошти, отримані в результаті перевиконання доходної частини бюджету, направляти на заробітні плати та оплату енергоносіїв.

«Наше виконання фінансової дисципліни - це стабільне життя багатьох тисяч сімей бюджетників, які мають єдиний дохід - з бюджету. Тому сьогодні пропонуючи районним та міським радам приймати те чи інше рішення, ви повинні пам'ятати про закінчення року і мати запас міцності. У нас він є і дорівнює він 30 мільйонам гривень. Якщо ви ще зможете акумулювати частину коштів, про що я вам постійно кажу, це буде ваш запас міцності у кожного в районі», - з такими словами Михайло Добкін звернувся до голів районних адміністрацій.

Як відзначив в ході наради начальник Головного фінансового управління облдержадміністрації Сергій Овсянников, не всі райони відповідально підходять до виконання 77 статті Бюджетного кодексу України.

«Можу назвати лише міста Куп'янськ та Первомайськ, які стовідсотково вільні залишки направили на забезпечення видатків по заробітній платі та оплату енергоносіїв. Що стосується коштів від перевиконання дохідної частини бюджету, з 43 мільйонів гривень, які отримані станом на 1 вересня, тільки 11 мільйонів або 27% направлено на заробітну плату, 2,6 мільйона або 6% - на енергоносії», - повідомив він.