Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У цьому місяці Харків отримає кошти на будівництво доріг та метрополітену. Михайло Добкін

У цьому місяці Харків отримає кошти на будівництво доріг та метрополітену. Михайло Добкін

У цьому місяці Харків отримає кошти на будівництво доріг та метрополітену. Про це повідомив під час традиційної зустрічі з представниками ЗМІ «Чай з губернатором» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «В даний час готується паспорт на фінансування метрополітену – це необхідна процедура в Мінфіні. Я думаю, в цьому місяці ми отримаємо перші гроші», – підкреслив він. Також губернатор повідомив, що на фінансування ремонту доріг у місті Харкові має надійти 50 млн. грн. до кінця наступного тижня, і ще 130 млн. грн. до першого жовтня.

За словами Михайла Добкіна, практично завершена дорога до навчально-тренувальної бази ФК «Металіст» у с. Високий, отримано фінансування та проведено тендер на розширення частини пр. Гагаріна від пр. 50 років СРСР до вул. Аерофлотської і практично повністю отримано фінансування на початок будівництва дороги Київ - Харків - Довжанський по території області.

«Ми обрали ділянку дороги від розвилки на швидкісну Сімферопольську трасу до Харкова, це приблизно 11 км. Ми її зробимо разом з дорогою, яка проходить по селищу Пісочин. Це буде сучасна дорога, така, якою вона повинна стати в тому році повністю. Я сподіваюся, що в Києві, незважаючи на Євро-2012, буде ухвалене рішення розпочати реконструкцію дороги Київ - Харків в повному обсязі, і що ми у наступному році отримаємо фінансування на ремонт відрізка Харків - Довжанський - це донецький напрямок, він для нас важливий, тому що вболівальники будуть переміщатися з Харкова до Донецька».

Губернатор підкреслив, що дорогу Харків - Довжанський цілком реально закінчити до початку чемпіонату: при наявності фінансування на початку року будуть зроблені підготовчі роботи, а коли погода дозволить - покладено асфальт.