Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З метою інформування населення про набрання чинності Закону «Про доступ до публічної інформації» проведено відповідну роботу зі ЗМІ. Дмитро Ястрєбов

З метою інформування населення про набрання чинності Закону «Про доступ до публічної інформації» проведено відповідну роботу зі ЗМІ. Дмитро Ястрєбов

Станом на 09 вересня 2011 року до Харківської облдержадміністрації надійшло 288 запитів на інформацію: на 185 з яких надано інформацію, 91 надіслано за належністю, по 12 відмовлено у наданні інформації. Про це сьогодні під час селекторної наради повідомив начальник управління забезпечення доступу до публічної інформації Дмитро Ястрєбов. «З метою проведення інформування населення області про набрання чинності Закону України «Про доступ до публічної інформації» проведено відповідну прес-конференцію з засобами масової інформації області за участю заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації, проведено відповідну роботу з районними друкованими виданнями, зроблено телепередачу на обласному телеканалі «ОТБ», та виступ на обласному радіо», - підкреслив він. 

 «З 9 травня пройшло не досить багато часу, щоб ідеально організувати роботу такого серйозного структурного підрозділу, але з іншого боку нами проведена відповідна методична допомога, щоб ми отримали можливість реалізувати всі положення Закону «Про доступ до публічної інформації»,- підкреслив заступник голови ХОДА Василь Хома.

За словами Дмитра Ястрєбова, відповідну роботу щодо забезпечення доступу до публічної інформації в районах області проведено і районними державними адміністраціями. «Станом на сьогоднішній день до районних державних адміністрацій надійшло 106 запитів на інформацію: надано інформацію на70 з них, 25 надіслано за належністю, по 11 відмовлено у наданні інформації», - зазначив Дмитро Ястрєбов.

Також він повідомив, що порушення статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» виявлено в Барвінківській, Близнюківській, Дергачівській райдержадміністраціях, а також селищних і сільських радах розташованих на території Барвінківського, Богодухівського, Борівського, Валківського, Вовчанського, Шевченківського та Харківського районів. «Незважаючи на ту роз’яснювальну та методичну роботу, яку проводила обласна державна адміністрація, жодна з райдержадміністрацій не виконала на 100 % поставлені завдання з забезпечення доступу до публічної інформації, - підкреслив він. - Ми розуміємо всі проблеми з якими прийшлось зіткнутись під час забезпечення виконання Закону, але ж строки для виконання були встановлені реальні».