Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обласна влада працює над вирішенням питання забезпеченості шкіл транспортом

Обласна влада працює над вирішенням питання забезпеченості шкіл транспортом

«Одним з найважливіших питань, яке нам необхідно вирішити найближчим часом, є питання забезпечення шкіл області транспортом. Це необхідно, щоб у будь-який час року діти могли без проблем потрапити до школи, - зазначив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови ХОДА Євген Савін. - У деяких районах, де немає достатньої забезпеченості шкіл автобусами, діти повинні приїжджати набагато раніше до школи. В інших школах автобус, щоб доставити всіх дітей в школу, повинен долати маршрут двічі».  

За словами заступника губернатора, до кожної школі області закріплені автобуси, але їх недостатньо, щоб зняти навантаження на шкільні маршрути. «20 нових автобусів було передано школам Харківської області, що трохи зменшило це навантаження. Для абсолютного вирішення цієї проблеми області необхідно ще 52 автобуси», - заявив він. 

У 2011 році для придбання шкільних автобусів, на виконання комплексної Програми розвитку гуманітарної сфери області, було виділено 3 млн. грн. На сьогоднішній день на організоване підвезення в сільських районах Харківської області знаходяться 12 705 учнів і 2114 вчителів.