Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На будівництво туалетів усередині 60 сільських шкіл необхідно близько 12 млн. грн.

На будівництво туалетів усередині 60 сільських шкіл необхідно близько 12 млн. грн.

«Одне із завдань, які ми ставимо перед собою на наступний рік, - це забезпечення наявності туалетів у будівлях шкіл Харківської області. У сільській місцевості ця проблема існує, і я розумію всю відповідальність, яка лежить і на мені, і на головах районних адміністрацій і профільних управлінь. Цю проблему необхідно вирішити. Ми з вами живемо в 21-му столітті і розуміємо, що сьогодні наші школярі не можуть перебувати в таких умовах», - заявив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.

За його словами, вже надано пропозицію до програми соціально-економічного розвитку України на 2012 рік по розділу освіти і виділення фінансів з державного бюджету для закриття цієї теми. «Звичайно, ми гроші, яких бракує, будемо закладати і до обласного бюджету, і до районних бюджетів нашої області», - підкреслив заступник губернатора.

Євген Савін повідомив, що на сьогоднішній день в 46% українських шкіл немає туалетів. Саме в Харківській області близько 60 шкіл потребують будівництва туалету усередині школи. За розрахунками, на вирішення цієї проблеми необхідно від 80 до 150 тис. грн. на школу, сумарно близько 12 млн. грн.

Заступник керівника області також зазначив, що завдяки тому, що Харківською обласною радою були виділені кошти, в 2011 році внутрішні туалети були побудовані в 14 школах області.

Теги