Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року всі школи Харківської області відкрили свої двері учням. Євген Савін

Цього року всі школи Харківської області відкрили свої двері учням. Євген Савін

«До 1 вересня поточного року всі 900 шкіл Харківської області, які ми планували відкрити, підписали акти про готовність до початку навчального року. 224 000 школярів нашої області сіли за парти», - повідомив сьогодні в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін.  

Він зазначив, що в області є школи, які менш забезпечені, ніж цього хотілося б. «Ми не знімаємо з себе завдання продовжувати роботу над поліпшенням якості освіти та матеріально-технічної бази шкіл регіону. На сьогоднішній день нас не все влаштовує, але абсолютно всі діти змогли нормально та якісно розпочати навчальний рік», - підкреслив Євген Савін. 

За його словами, сьогодні в Харківській області достатньо актуальним є питання поліпшення якості педагогічного складу середніх навчальних закладів. «Це означає, що ми не повинні втрачати досвід і знання наших старших вчителів, але повинні вливати в педагогічний колектив молоді кадри, щоб отримати нові віяння в навчальний процес», - зазначив заступник губернатора.

Євген Савін підкреслив, що в Харківській області школи не будуть закриватися без відповідного рішення громади. «В області є 7 шкіл, в які цього року не пішло жодної дитини, - повідомив він. - Але і ці школи не будуть закриватися без рішення громадськості. Наприклад, сьогодні ми радимо батькам, що дитина не може отримати якісну освіту, якщо один вчитель викладає відразу 4-5 різних по суті предметів, але рішення завджи залишається за батьками».

Довідково:
  1 вересня 2011 за шкільні парти в Україні сіло 4 млн. 200 тисяч школярів. Більше 2 млн.студентів почали заняття у вищих навчальних закладах України.