Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулася відеоконференція за результатами вступної кампанії 2011 року

Відбулася відеоконференція за результатами вступної кампанії 2011 року

Сьогодні в ХарРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України відбулася відеоконференція міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника на тему «Результати вступної кампанії 2011 року». У заході взяли участь представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей. У Харківській студії були присутні директор ХарРІДУ Вадим Ландсман, голова Ради ректорів ВНЗ ІІІ-IV рівнів акредитації Харківського регіону Віль Бакіров, начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, представники громадських організацій і ЗМІ.

За словами Дмитра Табачника, 1 вересня 2011 року за шкільні парти сіло 4 млн. 200 тис. школярів і більше 2 млн. студентів розпочали заняття в вищих начальних закладах України. 

«В цьому році ми можемо пишатися – вперше за 16 років ми до 1 вересня повністю виконали державне замовлення з виготовлення підручників для 11 класів. Майже 150 назв різного рівня навчання – академічний, стандартний і профільний рівень. Загалом тираж підручників за державним замовленням близько 5 млн. 200 тис. грн., і розвезені вони були вчасно», – підкреслив він.

Також міністр освіти позитивно відзначив роботу місцевих влад щодо проведення капітальних і поточних ремонтів в начальних закладах та повідомив, що протягом року 422 дитячих садки було повернуто до системи дошкільної освіти.

Розповідаючи про стан справ у Харківській області, Вадим Ландсман зазначив: «Ми стовідсотково готові до навчального року. Ми як ніколи, якщо враховувати навіть радянські часи, забезпечені підручниками. Наші сховища всюди по Україні і не можуть одноразово прийняти весь об’єм пального, але ми маємо стовідсоткову домовленість про його поставку для шкільних котелень».