Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області буде продовжена робота з ремонту шкіл

У Харківській області буде продовжена робота з ремонту шкіл

У наступному році в Харківській області буде продовжена робота з ремонту шкіл. Про це повідомив 5 вересня в ході програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін. «Сьогодні необхідні колосальні кошти для того, щоб серйозно відремонтувати ті школи, які потребують глобальних ремонтів, - підкреслив він. - У нас є розуміння що ми будемо робити ще в цьому році, і є розуміння, які фінанси ми отримаємо на наступний рік. Сьогодні основні наші зусилля спрямовані на створення проектно-кошторисної документації, яка дозволить нам безперешкодно отримати гроші з державного бюджету на ремонт шкіл».

Як приклад Михайло Добкін навів УВК в с.Коробочкине Чугуївського району, щодо якого було ухвалене нестандартне рішення. Проблема навчального закладу в тому, що його приміщення знаходяться на відстані один від одного, а також в одній будівлі знаходяться дитячий садок і початкова школа. Спочатку було ухвалене рішення про виділення коштів на будівництво прибудови до головного будинку школи, але у зв'язку з тим, що поряд розташований порожній сільський клуб, рішення було змінено: за ті самі гроші буде проведена реконструкція клубу під шкільні приміщення, що дозволить не тільки вирішити всі проблеми УВК, а й забезпечити село новим закладом культури.

«Проявляючи кмітливість і нестандартне мислення, можна вирішувати в комплексі проблеми, яких багато. Потрібно знаходити такі рішення, щоб за менші гроші вирішувати великі завдання», - заявив губернатор.

Теги