Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найближчим часом в Харківській області почнуть роботу 9 пересувних флюорографів

Найближчим часом в Харківській області почнуть роботу 9 пересувних флюорографів

Уже в листопаді в Харківській області в рамках великої поставки медичної техніки очікується прибуття 9 сучасних пересувних флюорографів. Як наголосив сьогодні в ході програми «Зворотній зв'язок» на обласному радіо голова ХОДА Михайло Добкін, їхня робота - це черговий крок у боротьбі з туберкульозом.

«Ці флюорографи працюватимуть практично у всіх населених пунктах нашого регіону, де за спеціальною програмою обласної ради безкоштовно флюорографію зможуть пройти сотні тисяч жителів нашої області.Такого ніколи не було, ця ідея реалізовується вперше, я думаю, не тільки в Харківській області, але і в цілому по Україні. Я думаю, ми можемо говорити, що це наступний крок, спрямований на профілактику і боротьбу з туберкульозом», - зазначив голова області.

За його словами, незважаючи на заяви деяких противників реформування туберкульозної служби в Харківській області, картина захворюваності в регіоні вже покращилася.

«Коли ми тільки ухвалили рішення реорганізувати в Харківській області всю туберкульозну службу, було дуже багато заяв від псевдофахівців, що ця реорганізація призведе до збільшення кількості захворюваності, що це неправильно. На сьогоднішній момент захворюваність на туберкульоз в Харківській області знижено приблизно на 20%, сьогодні ми маємо сучасний капітально відремонтований медичний заклад з чудовими умовами як для медперсоналу, так і для пацієнтів. І головне, що сьогодні у нас є чітке розуміння, що ми робимо далі», - підкреслив Михайло Добкін.