Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завод імені Шевченка візьме участь у виконанні замовлення на виробництво обладнання для Південноукраїнської атомної станції

Завод імені Шевченка візьме участь у виконанні замовлення на виробництво обладнання для Південноукраїнської атомної станції

Як підкреслив сьогодні в ході прес-конференції голова ХОДА Михайло Добкін, завод імені Шевченка отримає свою частину роботи в рамках тендера на виробництво обладнання для Південноукраїнської атомної станції. «Відбувся тендер на поставку обладнання для Південноукраїнської атомної станції. Це обладнання буде коштувати близько 9 млн.грн., і воно буде частково вироблено на заводі імені Шевченка. Скільки з цієї суми отримає завод, буде відомо, коли завершаться переговори з продажу того обладнання, яке знаходиться на заводі імені Шевченка. Я не виключаю виконання завдання, яке ми поставили - повного закриття боргів на цьому підприємстві, тим більше, що поточна заробітна плата виплачується у повному обсязі», - підкреслив глава області.

За його словами, в рамках заходів з виведення з кризи заводу імені Шевченка буде продовжений продаж неліквідного майна підприємства. Чергові торги заплановані на 9 вересня. Орієнтовна вартість майна, яке буде запропоновано на них, становить 7-9 мільйонів гривень.

«Для того, щоб провести ці торги, нам необхідно внести деякі зміни в план санації, а це узгоджується з Міністерством промислової політики, яке перебуває у стані ліквідації. Я думаю, що проблем не буде, ми отримаємо всі узгодження, і 9 вересня будуть проведені торги», - повідомив голова ХОДА.

За його словами, найближчим часом в списку майна, виставленого на продаж, з'явиться і дитячий табір, який знаходиться на балансі заводу імені Шевченка. «Табір заводу імені Шевченка будуть продавати без права перепрофілювання за суму, яка буде перевищувати його початкову ціну», - підкреслив Михайло Добкін.

В ході останніх торгів, які відбулися 26 серпня, було виручено близько 2 мільйонів гривень. 1,4 млн грн було перераховано на рахунки заводу для виплати заборгованості по заробітній платі, частина коштів що залишилася, була витрачена на погашення реєстрової заборгованості.