Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання матеріально-технічного стану закладів культури області перебуває на постійному контролі в облдержадміністрації. Євген Савін

Питання матеріально-технічного стану закладів культури області перебуває на постійному контролі в облдержадміністрації. Євген Савін

«Незадовільний матеріально-технічний стан закладів культури є основною проблемою галузі, і саме її поліпшення визначено пріоритетним напрямком серед завдань по активізації розвитку Харківської області, - підкреслив 2 вересня в ході селекторної наради заступник голови ХОДА Євген Савін. - 97% будівель закладів культури потребує ремонту, майже 50% опалювальних систем перебуває в неробочому стані. Виправлення цієї ситуації вимагає не тільки наполегливої праці, але залучення нових форм господарювання та пошук альтернативних джерел фінансування, залучення позабюджетних коштів». 

За його словами, питання матеріально-технічного стану закладів культури перебувало та буде перебувати на постійному контролі в облдержадміністрації. «Сьогодні керівникам районів та міст області необхідно розробити дійові заходи з вирішення проблемних питань в галузі культури, зосередивши свої зусилля на виконання пріоритетних завдань щодо поліпшення матеріально технічного стану закладів культури області», - зазначив він.

Також Євген Савін підкреслив, що охорона та збереження культурної спадщини на сьогодні є дуже актуальною проблемою, тим більше, що Президент України оголосив 2012 рік – Роком збереження культурної спадщини.