Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Будівництво сміттєпереробного заводу – це не данина моді, це життєва необхідність. Михайло Добкін

Будівництво сміттєпереробного заводу – це не данина моді, це життєва необхідність. Михайло Добкін

Завдяки дуже гарним відносинам з почесним консульством Словенії та активній позиції Повноважного і Надзвичайного посла Республіки Словенії в Україні налагоджені досить серйозні бізнес-контакти з рядом словенських компаній, які можуть взяти участь у будівництві в Харкові потужного сміттєпереробного заводу. Про це повідомив в ході прес-конференції 2 вересня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, це найбільш великий економічний проект серед усіх міжнародних контактів Харківщини.

Михайло Добкін підкреслив, що керівництво міста виконало величезну роботу для того, щоб мати можливість залучити до Харкова сучасні технології з утилізації та переробки ТПВ, а також отримати фінанси для реалізації даного проекту.

«Це не данина моді, це життєва необхідність, і я думаю, той, хто це розуміє і робить кроки в потрібному напрямі, буде позбавлений багатьох проблем, з якими зіткнуться міста, які цим шляхом не йдуть», – заявив губернатор.

Він також зазначив, що в розробці проекту сміттєпереробного заводу важливий не стільки вибір певної технології та обладнання, найголовніше - участь фахівців, які мають серйозний досвід у цій сфері. «Фінансування важливе. Це не 10 і не 20 млн. грн., ця сума значно більше. Організаційна складова не менш важлива, ніж фінансова. Будувати такий завод необхідно тільки знаючи, що компанія або партнери, які прийдуть сюди, будуть мати досвід такої роботи», - підкреслив Михайло Добкін.

Теги