Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На території Харківської області налічується 9535 пам’яток культурної спадщини

На території Харківської області налічується 9535 пам’яток культурної спадщини

Сьогодні на території Харківської області налічується 9535 пам’яток культурної спадщини, з них 6703 пам’ятки археології, 2770 пам’яток історії та 62 пам’ятки монументального мистецтва. Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомив начальник Управління культури та туризму ХОДА Дмитро Кузнецов. 

За його словами, протягом останніх 4 років Управлінням культури і туризму було проведено інвентаризацію пам’яток археології в Золочівському, Богодухівському, Куп’янському, Чугуївському районах, містах Чугуїв та м. Куп’янськ; пам’яток історії та монументального мистецтва в Чугуївському, Коломацькому, Куп’янському, частково Вовчанському районах, містах Чугуєві та Куп’янську, а також в Дзержинському адміністративному районі міста Харкова.

У 2011 році проводиться інвентаризація пам’яток археології в Нововодолазькому районі та пам’яток історії і монументального мистецтва в Ленінському адміністративному районі м. Харкова. Оглянуто 217 об’єктів археологічної спадщини, 15 пам’яток історичної спадщини.

«Сьогодні ведеться робота з паспортизації об’єктів культурної спадщини. На даний момент складено 142 комплекти облікової документації. Відповідно до вимог статті 14 Закону України «Про охорону культурної спадщини» протягом року до переліку щойновиявлених занесено 53 об’єкта», - повідомив він.

Дмитро кузнецов зазначив, що з власниками і користувачами пам’яток культурної спадщини укладено 69 охоронних договорів на пам’ятки культурної спадщини. 

Теги