Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні таланти отримали стипендію голови ХОДА «Надія Слобожанщини»

Юні таланти отримали стипендію голови ХОДА «Надія Слобожанщини»

В малій залі Харківської обласної державної адміністрації відбулося урочисте вручення стипендій голови обласної державної адміністрації «Надія Слобожанщини» учням шкіл естетичного виховання. Церемонію провів заступник голови ХОДА Євгеній Савін. Стипендіати 2011 року – 30 учнів шкіл естетичного виховання міст Харкова, Лозової, Південного, Чугуєва, Куп’янська, с.м.т. Буди. Серед них лауреати Міжнародних, Всеукраїнських, обласних конкурсів, оглядів, фестивалів.  

Звертаючись до «винуватців» урочистостей, Євгеній Савін подякував учням, батька та педагогам за їхню творчість та самовіддану працю: «Наша стипендія – це доброзичливий професійний відбір обдарованих в галузі музичного та образотворчого мистецтва, хореографії та театру. Це можливість на початку творчого шляху надати молоді державну підтримку для подальшого самоствердження на ниві мистецтва.

Висловлюю щиру подяку викладачам, які вас виховують. Бажаю їм подальшого творчого натхнення і досягнень. Бо духовне життя дитини повноцінне лише тоді, коли вона живе в світі музики, творчості, фантазії, любові.

Друзі! Творіть і розвивайтеся, адже для вас життя тільки починається. Нехай гармонія, краса, дружба і злагода завжди надихають вас на нові творчі досягнення».

Довідково
Стипендія започаткована у 2000 році розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 21 серпня 2000 року № 781 «Про щорічні стипендії голови облдержадміністрації для учнів шкіл естетичного виховання «Надія Слобожанщини» відповідно до Указу Президента України від 24 квітня 2000 року № 612 «Про додаткові заходи щодо державної підтримки обдарованої молоді» з метою підтримки талановитих, обдарованих дітей, дітей – сиріт, дітей, які залишились без піклування батьків.

На здобуття стипендії висуваються кандидатури учнів шкіл естетичного виховання віком від 7 до 15 років, які досягли успіхів на різноманітних національних, міжнародний, обласних конкурсах, фестивалях, виставках.
Рішення щодо кандидатур на призначення стипендій, запропонованих педагогічними радами навчальних мистецьких закладів, розглядається членами творчої ради Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації. Голова обласної державної адміністрації призначає стипендії за поданням ради.


Відповідно до розпоряджень голови Харківської обласної державної адміністрації № 132 від 05.05.2003р. та № 232 від 17.05.2010р. щорічно 30 учнів шкіл естетичного виховання м. Харкова та Харківської області отримують стипендію у розмірі 600 грн. кожному.