Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно розвивати масовий спорт, щоб отримати можливість виховувати нових чемпіонів. Михайло Добкін

Необхідно розвивати масовий спорт, щоб отримати можливість виховувати нових чемпіонів. Михайло Добкін

«Щоб отримати можливість виховувати нових чемпіонів, необхідно дати можливість якомога більшій кількості дітей займатися улюбленим видом спорту. А з масовості вже можна буде відбирати найталановитіших, найбільш здібних і готувати до серйозних результатів. Тут складно вигадати щось нове. Треба відроджувати добре забуті старі системи підготовки спортсменів», - підкреслив сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він також зазначив, що, на жаль, на багатьох змаганнях українці не мають можливості потрапити на п'єдестал, тому що в країні немає школи, немає тренерів, а все це внаслідок того, що немає серйозних умов для занять спорту. «Люди просто роз'їхалися. Але все це реально відродити. Наша земля багата талантами. Головне - створювати умови для їх розвитку», - підкреслив голова ХОДА.

Михайло Добкін також зазначив, що з часом буде відроджена система відбору дітей з районів області. «У місті Харкові простіше знайти підготовлений тренерський склад, ніж у віддалених районах області. Ми підемо старим шляхом. Через установку спортивних майданчиків і будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів ми будемо розвивати масову фізкультуру і спорт для того, щоб діти в районах області були фізично підготовлені. Масові заняття спортом дадуть можливість комусь відбиратися в спеціалізовані секції, а потім переїжджати до Харкова і займатися на більш високому рівні. З тими традиціями і людьми, які є в Харкові, думаю, ми з часом досягнемо високих результатів», - підкреслив голова ХОДА.