Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У жовтні цього року в область надійде ще 10 шкільних автобусів. Михайло Добкін

У жовтні цього року в область надійде ще 10 шкільних автобусів. Михайло Добкін

«Сьогоднішні 10 автобусів не зможуть вирішити всієї проблеми з доставкою дітей до місця навчання в області, але вони вносять свій внесок у її вирішення, - зазначив 29 серпня після церемонії вручення ключів від 10-ти шкільних автобусів районним відділам освіти області голова ХОДА Михайло Добкін.- Ці автобуси закуплені за гроші обласного бюджету, а 10 автобусів від Міністерства надійде в область в перших числах жовтня. Ці автобуси теж будуть віддані районам, де існує максимальне навантаження з перевезення школярів».  

За словами Михайла Добкіна, якщо середнє навантаження по області до сьогоднішнього дня становило 3,2 учня на автобус, то завантаженість по районах, що отримали сьогодні автобуси була від 3,5 до 5,2 учня на одне пасажирське місце. 

«Це не подарунок, а планова робота, яку зобов'язана робити влада, - акцентував він. - 20 автобусів, що надійшли в цьому році, знімуть 50% навантаження, яке в нас було. У наступному році ми цю проблему закриємо остаточно. Ми вирішимо це питання раз і назавжди, а пізніше просто будемо оновлювати вже наявний рухомий склад».