Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Десять районів Харківської області отримали нові шкільні автобуси

Десять районів Харківської області отримали нові шкільні автобуси

29 серпня в Харкові відбулось урочисте вручення ключів від 10 шкільних автобусів відділам освіти 10-ти районів Харківської області. В урочистій церемонії взяв участь голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, начальник Головного управління освіти і науки ХОДА Роман Шаповал, працівники районних відділів освіти та представники засобів масової інформації.  

«Мені дуже приємно напередодні 1 вересня виконати почесну місію і передати ці шкільні автобуси в 10 районів нашої області, де навантаження на перевезення школярів поки що досить високе, - підкреслив Михайло Добкін. - Це перший і далеко не останній крок до забезпечення сфери освіти нашого регіону всім необхідним. Вітаю всіх нас з цією подією і бажаю, щоб таких заходів було якомога більше», - звернувся до присутніх Михайло Добкін.

У свою чергу голова облради Сергій Чернов зазначив, що одним з найбільш актуальних питань влади в сфері освіти є створення умов для комфортної доставки дітей і вчителів до шкіл. «Програма розвитку гуманітарної сфери області є стратегічною для нас, а забезпечення шкіл автобусами є пріоритетним питанням, - підкреслив він. - Ми впевнено наближаємося до реалізації всіх планів, що намітили. Я гадаю, що через рік ми повністю знімемо цю проблему. Я впевнений, що область буде забезпечена комфортними шкільними автобусами, які доставлятимуть дітей та викладачів до місця навчання».

В 2011 році для придбання шкільних автобусів, на виконання комплексної Програми розвитку гуманітарної сфери області, було виділено 3 млн. грн. За результатами тендерних процедур були придбані шкільні автобуси “Мрія” вартістю 298550,0 грн. за одиницю. Автобуси відповідають державному стандарту, розраховані на 22 місця та призначені для перевезення школярів та вчителів.

Довідково:
На організованому підвозі в сільських районах Харківської області знаходяться
12705 учнів та 2114 вчителів. Сьогоднішні автобуси поїдуть до Нововодолазького, Великобурлуцького, Зміївського, Харківського, Валківського, Куп’янського, Кегичівського, Богодухівського, Близнюківського та Сахновщинського районів.