Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулась презентація маршруту «Золоте кільце Слобожанщини»

Відбулась презентація маршруту «Золоте кільце Слобожанщини»

27 серпня відбувся прес-тур до Печенізького району по одному з туристичних маршрутів  «Золоте кільце Слобожанщини». У ході маршруту журналісти відвідали Краєзнавчий музей ім. Т.А.Сулими, взяли участь у презентації теплохода «Чайка» і подорожі по Печенізькому водосховищу.  Як зазначив директор Харківського обласного туристично-інформаційного центру Денис Дармостук, даний маршрут включений в п'ять маршрутів по «Золотому кільцю Слобожанщини», які будуть доступні європейським туристам, що приїхали до Харкова на чемпіонат Європи з футболу 2012 року.  

«Сьогодні ви є членами експертної комісії одного з маршрутів по «Золотому кільцю Слобожанщини». Це незвичайний маршрут, тому що тут ми можемо запропонувати не тільки відвідування музею або садиби, а також демонструємо прекрасний теплохід «Чайка», - звернувся до присутніх Денис Дармостук. 

За його словами, п'ятигодинний маршрут до Печенізькому району має всі шанси стати популярним як серед жителів Харківського регіону, так і серед іноземних туристів. «Протягом 5-7 годин турист зможе відвідати музей, а потім покататися на теплоході, що буде дуже цікаво і, я думаю, що достатньо популярно». 

Також він зазначив, що в «Золоте кільце Слобожанщини» увійдуть туристичні маршрути до маєтку в Шаровці, в Сковородинівку, до Зміївського району, зокрема, в музей в Соколове, Краснокутський дендромарк, а також маршрут до Печенізького району. 

Довідково: 
Краєзнавчий музей ім. Т.А.Сулими знаходиться в будівлі колишньої Новобєлгородської центральної каторжної в'язниці (Новобєлгородського централ), побудованої у Печенігах в 1869 р. У різний час тут відбували строк відомі народники: О. Долгушин, І. Мишкін, Я. Рибіцький, робітник-революціонер П. Алексєєв і др. Був тут укладений і український поет-революціонер П. Грабовський. У 1892 році централ перейменували в Андріївську каторжну в'язницю. Після революції в колишніх камерних приміщеннях розмістили районну лікарню, в 2000-роках зробили краєзнавчий музей. 

Зараз від централу залишилося лише будівля, де розташовувалася квартира тюремного наглядача. А майже півтора століття тому це був цілий комплекс: цейхауз з підвалом, кузня, дві камери-одиночки, баня, церква, кухня, млин і власне в'язниця на 414 осіб.