Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В наступному році ми не повинні оперувати такими цифрами за загиблими на водних об'єктах. Михайло Добкін

В наступному році ми не повинні оперувати такими цифрами за загиблими на водних об'єктах. Михайло Добкін

В ході спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін затребував від керівників районів і міст обласного підпорядкування більш активно вести роботу по забезпеченню безпеки відпочиваючих на водних об'єктах. Він дав вказівку детально проаналізувати найбільші місця масового купання людей, що   традиційно склалися в районах, і в обов'язковому порядку забезпечити чергування рятувальників. «Займати страусину позицію, не відкривати пляжі і тим самим знімати з себе відповідальність - це не вихід із ситуації. Люди все одно приходять на одні й ті ж водойми щороку, і ви їх кожен у себе в районі знаєте. Якщо глави райдержадміністрацій, голови районних рад і голови міст не видають дозволів на відкриття пляжів - це не означає, що там купатися не будуть», - підкреслив губернатор.

За його словами, оперативному штабу з прийняття невідкладних заходів щодо попередження загибелі людей в місцях масового відпочинку населення на водних об'єктах необхідно по завершенні купального сезону детально проаналізувати ситуацію там, де місцеве самоврядування та районна влада змогли об'єднаними зусиллями домогтися позитивного результату, а також у відстаючих районах, і підготувати пропозиції.

Михайло Добкін заявив, що особливу увагу слід приділити ситуації в районах, де робота щодо запобігання загибелі людей на воді в 2011 році визнана незадовільною: Балаклійському, Борівському, Валківському, Зміївському, Кегичівському, Сахновщинському, Первомайському, Харківському та Чугуївському.

«На сумлінні кожного керівника буде ситуація, яка складеться у наступному році. Ми не повинні оперувати такими цифрами за загиблими на водних об'єктах», - підкреслив губернатор. 

Довідка: 
Станом на 12 серпня на водних об'єктах області загинуло 92 людини, з них 8 дітей. Було визначено і паспортизовано 60 пляжів, що складає 52% від їх загальної кількості. У 2011 році було підготовлено 156 матросів - рятувальників для сезонних рятувальних станцій, що становить 66% від необхідного.