Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулася відеоконференція на тему поводження з твердими побутовими відходами

Відбулася відеоконференція на тему поводження з твердими побутовими відходами

Сьогодні в ХарРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України відбулася відеоконференція щодо роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ за участю заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорій Семчук. Тема: «Впровадження роздільного збору твердих побутових відходів в Україні. Законодавство діє, але як підвищити свідомість населення?». У заході взяли участь представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей.

Як зазначив Григорій Семчук, Міністерство проводить активну роботу для покращення рівня якості поводження з твердими побутовими відходами. Зокрема, цього року затверджено державний стандарт твердих побутових відходів щодо технології їх перероблення; нову редакцію експлуатації полігонів побутових відходів; державні санітарні правила і норми утримання населених пунктів та ін.

Григорій Семчук також підкреслив, що для підвищення якості послуги та зменшення її вартості необхідно створити конкуренцію на ринку вивезення побутових відходів. «Для цього Міністерство створює відповідні умови на законодавчому рівні. Змінами, які були внесені до правил з надання послуг з вивезення побутових відходів, впроваджено «обов’язкове визначення на конкурсних засадах виконавця послуг з вивезення побутових відходів з певної території відповідними органами місцевого самоврядування», - підкреслив Григорій Семчук.

Довідка. Згідно з інформацією Мінрегіонбуду, в Україні за 2010 рік утворилося близько 50 млн.куб.м твердих побутових відходів, що дорівнює приблизно 11 млн.тонн, які вивозяться на 4,5 тис. сміттєзвалищ і полігонів загальною площею більше 8 тис. га. Кількість перевантажених сміттєзвалищ складає 314 одиниць (7%), а 897 одиниць (20%) - не відповідають нормам екологічної безпеки. Необхідність у будівництві нових полігонів становить майже 670 одиниць.