Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Антимонопольним комітетом у Харківський області було проведено 5 перевірок учасників ринків адміністративних послуг

Антимонопольним комітетом у Харківський області було проведено 5 перевірок учасників ринків адміністративних послуг

«За даними Держкомпідприємництва на сьогоднішній день існує близько 200 дозвільних документів, встановлених законом. Кількість таких дозволів введених міністерствами, відомствами і органами місцевого самоврядування досить велика, - зазначила сьогодні під час прес-конференції начальник відділу досліджень і розслідувань Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету в Україні Оксана Кирбаба. - На сьогоднішній день видано більше 200 постанов зі списками таких послуг і ця сфера зараз регулюється 150-ма законами та підзаконними актами, що ускладнює контроль за їх наданням». 

За її словами, протягом виконання доручення було проведено 5 перевірок учасників ринків адміністративних послуг. «В ході перевірок виявлялися порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Ці порушення стосувалися як порядку надання послуг, так і встановлення цін на ці послуги», - зазначила начальник відділу досліджень і розслідувань Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету.

Також вона повідомила, що на сьогоднішній день розпочато розгляд 8 справ за ознаками порушень законодавства про захист економічної конкуренції. «З них 3 справи з боку Виконавчих комітетів сільських та селищних рад Борівського району та Харківського району Харківської області, 1 справа з боку Височанської селищної ради Харківського району Харківської області. По 2 справам прийняті рішення, на відповідачів накладено штрафні санкції на загальну суму 14 тис. грн.», - додала Оксана Кирбаба.

В рамках дослідження ринку адміністративних послуг територіальним відділенням була отримана інформація від місцевих органів влади та місцевого самоврядування, за результатами аналізу якої складений реєстр адміністративних послуг та направлений до Антимонопольного комітету України. 

Теги