Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківським територіальним відділенням Антимонопольного комітету порушено 14 справ проти низки підприємств-постачальників житлово-комунальних послуг

Харківським територіальним відділенням Антимонопольного комітету порушено 14 справ  проти низки підприємств-постачальників житлово-комунальних послуг

Як зазначила в ході прес-конференції начальник відділу досліджень і розслідувань Харківського територіального відділення Антимонопольного комітету в Україні Марина Пономаренко, Харківським територіальним відділенням Антимонопольного комітету України було проведено ряд перевірок підприємств-постачальників житлово-комунальних послуг, енергопостачальних та газопостачальних організацій в частині вивчення характеру взаємовідносин між виконавцями послуг та об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків. «Нами було проведено 12 перевірок, у результаті котрих були виявлені признаки порушень конкурентного законодавства, за якими було розпочато 14 справ», - повідомила вона. 

За словами Марини Пономаренко, одним з головних порушень було те, що підприємства укладали з об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків угоди на послуги з водопостачання та водовідведення, окремі умови яких не відповідали вимогам діючих нормативно-правових актів.

«По трьох з 14 справ прийнятті рішення, на порушників накладені штрафні санкції на загальну суму 37 тис. грн. Надано 5 рекомендацій суб’єктам господарювання: ПАТ «Харківгаз», АК «Харківобленерго», Куп’янському виробничому управлінню водопровідно-каналізаційного господарства стосовно припинення дій, що містили ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, - додала вона. - Всі рекомендації суб’єктами господарювання виконанні в повному обсязі». 

Теги