Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін зустрівся із заступником міністра курортів і туризму АР Крим Ігорем Котляром

Євген Савін зустрівся із заступником міністра курортів і туризму АР Крим Ігорем Котляром

В ході особистої зустрічі заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та заступник міністра курортів і туризму АР Крим Ігор Котляр обговорили питання співпраці у сфері туризму.  «Одним з елементів Угоди, що укладена між Харківською областю та Автономною республікою Крим, є співробітництво в туристичній сфері. У Криму історично розвинена сфера туризму, і ви маєте величезний досвід, який нам дуже цікавий», - підкреслив Євген Савін.

Ігор Котляр повідомив, що, починаючи з Харкова, стартує міжнародний презентаційний тур, який Уряд Криму проводить в рамках проекту «Оксамитовий сезон - сезон здоров'я». Тур охопить 12 областей України та ряд регіонів Росії, Білорусі, Прибалтики та інших європейських держав. Завдання проекту - презентувати лікувальні можливості Криму, які санаторно-курортні установи можуть надати в міжсезоння. За словами заступника міністра, в даний час в Криму із 240 санаторіїв 123 готові працювати цілорічно.

На думку Євгена Савіна, співпраця з Урядом АР Крим у туристичній сфері дасть можливість представляти Харківську область у Криму і запрошувати кримчан до нашого регіону. В ході зустрічі заступник губернатора розповів про стан розвитку туризму та курортної сфери Харківщини, повідомив про два Харківських туристичних бієнале, в яких взяли участь всі райони області, і представив Харківський організаційно-методичний центр туризму, який є координатором з усіх питань, пов'язаних з туристичною інфраструктурою регіону.