Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року послугами безоплатного зубопротезування скористаються ще як мінімум 3 тис. мешканців області. Ігор Шурма

Цього року послугами безоплатного зубопротезування скористаються ще як мінімум 3 тис. мешканців області. Ігор Шурма

Як зазначив сьогодні заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, реалізація програми пільгового зубопротезування фактично розпочалася у вересні 2010 року. З вересня 2010 року по серпень 2011 року послугами пільгового зубопротезування скористалися 3750 людей. «Станом на сьогодні в оновленому реєстрі пацієнтів налічується 9700 людей. Цього року ми плануємо зубопротезувати ще не менше 3 тис. людей пільгових категорій. По мірі надходження додаткових коштів ми будемо збільшувати фінансування цієї програми. За 1-2 року ми повністю обслужимо всю чергу», - підкреслив Ігор Шурма.

Він також зазначив, що коло людей, які мають право на безоплатне зубопротезування, постійно розширюється: якщо минулого року обслуговувалися виключно інваліди, учасники та ветерани війни, то цього року до них додалася категорія дітей війни.

Крім того, за словами Ігоря Шурми, для зручності пацієнтів планується збільшувати кількість стоматологічних кабінетів у районах області. «Минулого року працювали 9 міжрайонних стоматологічних центрів. Цього року до них додалися ще 4 у Краснограді, Балаклії, Вовчанську та Богодухові. Також планується відкрити ще 2 кабінети у Шевченківському та Барвінківському районах. Завдяки цьому стоматологічна допомога наближається до людей. Минулого року людям доводилося долати по 100 км, щоб доїхати на зубопротезування. Цього року ця відстань в середньому складає 50 км», - підкреслив Ігор Шурма.