Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На час проведення Євро-2012 в Харківській області працюватиме спеціальний вертоліт чи літак МНС України

На час проведення Євро-2012 в Харківській області працюватиме спеціальний вертоліт чи літак МНС України

Планується, що на час проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Харкові працюватиме спеціальний вертоліт чи літак з Ніжина Чернігівської області, де розташований авіазагін, і дислокується вся техніка МНС України. Він буде використовуватися для ліквідації можливих надзвичайних подій і транспортування постраждалих. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха.

Він також зазначив, що зараз в області працює патрульний вертоліт обласного управління лісового господарства, який використовується для спостереження за лісовими масивами, але гасити пожежі він не може.

«На літо 2011 року укладено договір з Міністерством оборони України, згідно з яким у військовій частині в Чугуєві створено патрульний пост на випадок виникнення пожеж. Два екіпажі вертольотів пройшли навчання гасінню пожеж, на вертоліт встановлені спеціальні ємності для забору води. У пожежонебезпечний період цей вертоліт веде цілодобове чергування, і в разі потреби ми можемо задіяти його для гасіння лісових пожеж в області», - підкреслив Володимир Росоха.