Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2011 році кількість лісових пожеж суттєво скоротилася

У 2011 році кількість лісових пожеж суттєво скоротилася

«Завдяки погодним умовам і організаційним заходам, які були проведені облдержадміністрацією, у 2011 році вдалося різко знизити кількість лісових пожеж», - зазначив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха.

Зокрема, були видані спеціальні розпорядження голови Харківської облдержадміністрації про затвердження плану заходів щодо запобігання виникненню лісових пожеж у пожежонебезпечний період в 2011 році і про заборону відвідування хвойних лісів і в'їзду до лісів області транспортних засобів у період високої пожежної небезпеки. Проведена перевірка стану готовності місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, лісокористувачів, організацій, підприємств та установ до протипожежного захисту лісів та готовності до реагування у випадку виникнення великих пожеж. На базі ДП «Ізюмське лісове господарство» було проведено тактико-спеціальні навчання щодо дій під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з виникненням пожеж в природних екосистемах. На навчання були залучені голови районних комісій техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, фахівці лісових господарств та Головного управління МНС України в Харківській області. Також було проведено ряд інших заходів.

Станом на 9 серпня в області виникло 115 лісових пожеж, сумарна площа ліквідації пожеж склала 21,19 га. За аналогічний період 2010 року виникло 210 пожеж на загальній площі 111,96 га, в тому числі 3,3 верхові.