Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За невиплату зарплати стосовно директора КП «Зміївський ремонтний енерго-механічний завод» порушено кримінальну справу. Ігор Шурма

За невиплату зарплати стосовно директора КП «Зміївський ремонтний енерго-механічний завод» порушено кримінальну справу. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрація Ігор Шурма, у квітні 2011 року до голови ХОДА звернувся трудовий колектив (150 працівників) КП «Зміїівський ремонтний енерго-механічний завод» (підпорядкований Міністерству оборони України) з заявою про те, що ним з вересня 2009 року не виплачується зарплата. Заборгованість кожному працівнику склала від 8 до 31 тис.грн. В результаті проведеної перевірки встановлено, що станом на 1 липня 2011 року заборгованість з виплати зарплати на підприємстві становить 2 млн.грн., і з початку року вона зросла на 640,3 тис.грн. (на 46%).

Крім того, встановлено, що керівництво підприємства після надходження на поточні рахунки у жовтні-листопаді 2010 року коштів на суму 1 млн. 60 тис.грн. витратило їх не на першочергову виплату заборгованості із зарплати, а на закупку матеріалів, запасних частин, паливно-мастильних матеріалів, оплату зв’язку та комунальних послуг, надання правового та інформаційного забезпечення та інші витрати. На виплату зарплату протягом цього періоду використано 178 тис. грн., що становить 16,8% загальної суми грошових надходжень.

За фактом навмисної невиплати зарплати військова прокуратура Харківського гарнізону 18 січня 2011 року порушила кримінальну справу. 4 травня 2011 року директору КП «Зміїівський ремонтний енерго-механічний завод» пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.175 Кримінального кодексу України. На даний час кримінальна справа знаходиться на розгляді в Зміївському районному суді Харківської області.