Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку літнього сезону в Харківській області оздоровлено 133 тисячі дітей

З початку літнього сезону в Харківській області оздоровлено 133 тисячі дітей

За два місяці літнього сезону оздоровленням та відпочинком охоплено 133 тисячі дітей Харківської області, що становить 54,8% від кількості дітей 7-17 років, з них оздоровлено 73 тисячі дітей, що належать до соціально незахищених категорій (45% від кількості таких дітей 7-17 років в області). На проведення оздоровчої кампанії вже витрачено 62507,9 тис. грн., з них 6793,7 тис. грн. з обласного бюджету та 7641,8 тис. грн. з місцевих бюджетів. На території області оздоровлення та відпочинок дітей забезпечують 868 закладів з них 37 закладів оздоровлення та 831 закладів відпочинку.

У серпні поточного року стаціонарні дитячі заклади оздоровлення розпочнуть останні треті та четверті зміни. Традиційно серпневі зміни в Харківській області присвячуються Дню визволення м. Харкова, Дню Державного Прапору та Дню Незалежності України.

Разом з цим, в серпні на базі трьох дитячих закладів оздоровлення пройдуть ще і тематичні зміни для талановитих і творчо обдарованих дітей: «Лідер» (заклад «Сосновий» Куп'янського району), «Національні візерунки» («Берізка» Золочівського району) та «Я створюю телебачення» («Літня школа Бойка» м. Люботин).

Очікується, що проведення таких тематичних змін надасть можливість талановитим і творчо обдарованим дітям Харківської області розкрити свій потенціал у різних сферах дитячого та молодіжного життя: лідерство, журналістика, творчість, міжособистісне спілкування та патріотизм.