Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські сільгоспвиробники повинні навчитися конкурувати з кримськими. Юрій Сапронов

Харківські сільгоспвиробники повинні навчитися конкурувати з кримськими. Юрій Сапронов

30 липня на площі Свободи в Харкові розпочав роботу дводенний ярмарок за участю виробників продуктів харчування АР Крим і сільгоспвиробників Харківської області. У відкритті ярмарку взяли участь заступники голови ХОДА Юрій Сапронов та Віталій Алексейчук і заступник міністра економічного розвитку і торгівлі АР Крим Ігор Яговдик.

Як повідомив віце-губерантора Юрій Сапронов, ярмарок кримських товарів, в першу чергу плодоовочевої продукції з 8 районів Криму, на харківській землі - один із перших заходів у рамках підписаної в Сімферополі 8 липня нинішнього року Угоди про співробітництво між Радою міністрів АР Крим та Харківською облдержадміністрацією.

«Торгівля почалася з 7 ранку і вже до 10 ранку, до відкриття, деякі підприємці повністю розторгувалися, - поділився своїми враженнями Юрій Анатолійович. - Ціни на ярмарку на основні плодоовочеві продукти на 10-30% менше цін харківських ринків.

Ми чекаємо від цього ярмарку, в першу чергу, активності харківських виробників, які повинні подивитися на кримські ціни і навчитися з ними конкурувати». Юрій Анатолійович також зазначив, що проведення подібних ярмарків - сильний регулюючий ціновий механізм, тому є пропозиція зробити ярмарки постійно діючими кожен уїк-енд.

Як повідомив заступник голови ХОДА Віталій Алексейчук, очікується, що за результатами роботи ярмарку будуть підписані від 4 до 7 угод про постачання харківських товарів в Крим, а заступник міністра економічного розвитку і торгівлі АР Крим Ігор Яговдик уточнив, що мова буде йти про цукор, гречку - про ти види сільськогосподарської продукції, які АР Крим сама не виробляє.

Ярмарок працюватиме 31 липня з 07:00 до 17:00.