Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Частину штрафу за зрив термінів постачань БТРів за іракським контрактом повинно компенсувати попереднє керівництво заводу імені Малишева. Михайло Добкін

Частину штрафу за зрив термінів постачань БТРів за іракським контрактом повинно компенсувати попереднє керівництво заводу імені Малишева. Михайло Добкін

Коментуючи штрафні санкції, які Ірак застосував до України за зрив встановлених в двосторонньому порядку термінів поставок 26 бронетранспортерів виробництва заводу ім. Малишева, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зазначив, що в затримці була вина і заводу Малишева, і субпідрядників. Зокрема, була проблема із збройовими стволами, які виробляються не в Харкові.

За його словами, на терміни виконання контакту також вплинуло те, що завод ім. Малишева раніше не виробляв БТРи. «Не забуваєте, що Україна ніколи до цього не робила БТРи. Ми, фактично, створили нову сучасну зброю, яка сьогодні не викликає нарікань у тих, хто буде її експлуатувати. Зважаючи на уміння наших танкобудівників робити сучасні танки і розширивши лінійку до декількох зразків військової техніки, можна говорити про те, що Україна здатна посісти на ринку озброєння свою нішу. Так склалася сьогодні кон'юнктура, що танки закуповують тільки в комплекті з іншою військової технікою», - зазначив Михайло Добкін.

Губернатор висловив думку, що частину штрафу за зрив термінів постачань БТРів за іракським контрактом повинно компенсувати попереднє керівництво заводу імені Малишева.

«Якби на заводі не було проблем, які створювало попереднє керівництво підприємства своєю бездіяльністю, не було б і проблем з термінами контракту. Я думаю, що будуть певні претензії з боку правоохоронних органів, тому що ці гроші хтось повинен буде компенсувати державі або підприємству. Я вважаю, що частково провина лежить на колишньому керівництві заводу, і якщо буде порушено кримінальну справу з компенсації, то частину грошей має компенсувати саме колишнє керівництво», - підкреслив він.

На закінчення Добкін зазначив, що поточне замовлення на заводі ім. Малишева виконується і буде виконуватися.