Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом 2-3 тижнів буде повністю ліквідовано найбільший склад пестицидів у Харківській області. Валентин Дулуб

Протягом 2-3 тижнів буде повністю ліквідовано найбільший склад пестицидів у Харківській області. Валентин Дулуб

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб провів у Новій Водолазі нараду з керівниками органів місцевого самоврядування, районної адміністрації, Державного управління охорони навколишнього середовища в Харківській області, Державної екологічної інспекції, РВВС та інших служб з питання ліквідації пестицидів на території Нововодолазького району. Заступник губернатора повідомив, що розпочато ліквідацію складу пестицидів, яку планується завершити протягом 2-3 тижнів. Роботи з утилізації пестицидів в Харківській області проводить ізраїльська фірма «Сі Буд Систем». На 26 липня за результатами трьох днів роботи упаковано і підготовлено до вивезення 60 тонн пестицидів.

«Хочу з великим задоволенням відзначити, що те, чого жителі Нововодолазького району чекали десятки років, відбулося. Розпочалося вивезення близько 420 тонн пестицидів та отрутохімікатів, які скупчилися на найбільшому складі Харківської області в Новій Водолазі. Протягом 2-3 тижнів всі ці пестициди будуть вивезені і утилізовані», - підкреслив Валентин Дулуб.

Він зазначив, що ліквідація пестицидів - це не проста робота, яка ведеться в особливих умовах. Зокрема, роботи ведуться в нічний час, так як літня спека посилює випаровування отрутохімікатів, що становить небезпеку для здоров'я людей. Також в ході наради було розглянуто питання вивезення тари з-під пестицидів: на складі в Новій Водолазі зберігаються пестициди та отрутохімікати в рідкому і сипучому стані, які упаковані в саму різну тару.

За словами Валентина Дулуба, підсумком робіт має стати передача повністю очищеного і прийнятого санітарною та екологічною інспекціями приміщення, де зберігалися пестициди.

«Сам факт вивезення пестицидів і отрутохімікатів в такій кількості - це ліквідація серйозного хімічного зараження навколишнього середовища в Харківській області. Це серйозний і важливий крок по очищенню навколишнього середовища та джерел питної води», - підкреслив він.