Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі "Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України"

Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі "Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України"

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов взяв участь у круглому столі "Практика та проблемні аспекти застосування норм Податкового кодексу України", який відбувся в інформагенції "STATUS QUO". Як зазначив віце-губернатор, Податковий кодекс вже практично повністю набув чинності і довів свою спроможність, але в той же час, практика застосування деяких його норм свідчить про наявність проблем і протиріч.

«Починаючи з червня 2011 року Науково-дослідним центром індустріальних проблем розвитку НАН України спільно з Харківським регіональним комітетом з економічних реформ за підтримки Академії фінансового управління Міністерства фінансів України здійснюється серйозна робота з моніторингу застосування норм Податкового кодексу з метою виявлення проблем і суперечностей і обгрунтування рекомендацій з його вдосконалення.

Сьогоднішній круглий стіл, який став продовженням циклу тематичних круглих столів, ще раз дозволить нам почути думку підприємців щодо застосування Податкового кодексу», - підкреслив Юрій Сапронов.

Президент ДУНУ "Академія фінансового управління" Тетяна Єфименко зазначила, що, незважаючи на існуючі недоробки документа, кількість платників податків збільшується і надходження до бюджету зростають.

В ході роботи круглого столу учасники озвучили хвилюючі їх проблемні питання, зокрема відшкодування ПДВ сумлінним платникам податку, складність заповнення податкової декларації, необхідність посилення взаємної відповідальності платників податків та контролюючих органів. Усі пропозиції щодо їх вирішення учасники круглого столу передали Тетяні Єфименко.

Для посилення соціальної відповідальності бізнесу Юрій Сапронов запропонував Державній податковій адміністрації в Харківській області сформувати список сумлінних платників податків та соціально відповідального бізнесу, який буде доступний для ознайомлення на сайті ХОДА.