Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина зацікавлена ​​в збільшенні інвестицій у сфері логістики, IT-технологій, харчової та будівельної промисловості

Харківщина зацікавлена ​​в збільшенні інвестицій у сфері логістики, IT-технологій, харчової та будівельної промисловості

За оцінками міжнародних експертів (зокрема, компанії «Ернст енд Янг»), в загальній частці залучених прямих іноземних інвестицій лідирує фінансовий сектор, на який припадає 13% від загального обсягу. За цим показником Україна посідає третє місце в регіоні Південно-Східної Європи після Росії (18%) та Польщі (14%). Про це повідомив заступник губернатора Юрій Сапронов.

«Як відомо, у Харківській області фінансовий сектор також лідирує в об'ємі залучення прямих іноземних інвестицій і надходження прямих іноземних інвестицій у цей сектор є важливим елементом для економіки регіону. Наявність фінансового ресурсу у банків дозволяє їм більш активно працювати з реальним сектором економіки. На думку експертів, у випадку, якщо банки будуть активно кредитувати і не накопичувати ризики, то протягом року-трьох приплив іноземного капіталу може значно збільшитися», - зазначив віце-губернатор.

У той же час Юрій Сапронов підкреслив, що реформи в економіці України спрямовані на створення сприятливих умов для залучення прямих іноземних інвестицій в промислові проекти.

«Харківщина зацікавлена ​​в першу чергу в збільшенні частки прямих іноземних інвестицій в харчовій, будівельній промисловості, у сфері логістики та IT-технологій. Більш того, розвиток інфраструктури Харківської області в рамках підготовки до «Євро-2012» також є важливим позитивним елементом у підвищенні інвестиційної активності в регіоні», - сказав він.

Теги