Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині багато уваги приділяється людям з особливими фізичними потребами. Ігор Шурма

На Харківщині багато уваги приділяється людям з особливими фізичними потребами. Ігор Шурма

«Сьогодні умови для людей з особливими фізичними потребами, особливо тих, які пересуваються за допомогою інвалідних візків, у місті Харкові та області є різними. Якщо в Харкові за останні чотири роки створено умови, щоб максимально полегшити пересування людей на інвалідних візках, то в Харківській області ситуація є набагато гіршою. У Харкові для людей, які мають потребу виїхати в лікарню чи, наприклад, у банк, щоб оплатити комунальні послуги, існує система інва-таксі. Більше того, будівлі міської ради, органів виконавчої влади, лікарні, поліклініки, банки, магазини є доступними для інвалідів-візочників. Навіть Харківський оперний театр на сьогоднішній день обладнаний відповідно до потреб інвалідів-візочників», - зазначив під час прямої телефонної лінії в газеті «Слобідський край» заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, усі дороги, що зараз будують у місті, обладнують зниженими бордюрами. До Євро–2012 стадіон «Металіст» обладнано 120‑ма місцями для людей, які пересуваються за допомогою візка.

«Тобто, у Харкові така робота ведеться. Звичайно, сьогодні є проблеми з метрополітеном, громадським транспортом. Але поступово у нас з’являються автобуси з низькою підлогою. Сьогодні перед тим, як отримати дозвіл на перевезення якимось певним маршрутом, перевізник зобов’язується мати хоча б одну машину для пересування людей на інвалідних візках. Перевізники обласних маршрутів також зобов’язуються доставляти людей з фізичними вадами з районів до обласного центру», - підкреслив Ігор Шурма.