Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники Харківщини взяли участь у відеоконференції "Взаємодія з регіонами як застава дерегуляції бізнесу"

Представники Харківщини взяли участь у відеоконференції "Взаємодія з регіонами як застава дерегуляції бізнесу"

Відбулась відеоконференція "Взаємодія з регіонами як застава дерегуляції бізнесу", в якій взяли участь керівництво Держкомпідприємництва України, а також представники Харківської, Одеської, Дніпропетровської та Львівської областей. Обговорення стосувалося таких напрямів регуляції, як державна регуляторна політика і прискорений перегляд регуляторних актів, дозвільна система в сфері господарської діяльності, ліцензування, нагляд та контроль, мікрокредитування малого бізнесу та розвиток регіонального підприємництва. Розпочинаючи відеоконференцію, перший заступник голови Держкомпідприємництва України Галина Яцишина зазначила: «Важливою є співпраця з регіонами. Як би не розвивалась робота з введення реформ, люди у переважній більшості проживають у регіонах, і спрощення умов ведення бізнесу дуже важливе для них. Якщо в нас не буде з ними співпраці і порозуміння, то можна сказати, що наші реформи стоять на місці».

Галина Яцишина окреслила ситуацію, яка склалася в різних регіонах України в обговорюваних сферах. Вона також підкреслила, що Харківська область першою в вітчизняній практиці розробила Програму розвитку малого підприємництва на 5 років.

Директор Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва Денис Ткачов підкреслив важливість процесу дерегуляції: «Дерегуляція бізнесу означає, що держава дає більше повноважень, більше свободи у веденні підприємницької діяльності. Так як ми орієнтуємося на інтеграцію в європейське співтовариство з розвиненою ринковою інфраструктурою, це необхідний процес, який Україна має пройти».

У ході заходу перший заступник голови Держкомпідприємництва відповіла на запитання, що надійшли від регіонів – учасників відеоконференції. Питання, які хвилюють представників Харківського регіонального фонду підтримки підприємництва та Громадської ради при Харківській облдержадміністрації стосувалися розширення інфраструктури підтримки підприємництва на державному рівні, підвищення кваліфікації керівників малого і середнього бізнесу та співпраці з податковими структурами.

Говорячи про розширення інфраструктури підтримки підприємництва, Денис Ткачов зазначив, що йдеться зокрема про створення бізнес-центрів та бізнес-інкубаторів – формувань, які покликані допомогти підприємцю в становленні його професійної діяльності, і в першу чергу – надавати консультаційні послуги.

За словами Яцишиної, на даний момент питання створення програм підтримки підприємництва розглядаються на законодавчому рівні, і Держкомпідприємництво ладне розглянути будь-які пропозиції регіонів і навіть підготувати на їх базі пілотний проект.