Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області буде вестися реєстр всіх ринків

У Харківській області буде вестися реєстр всіх ринків

Як повідомив віце-губернатор Юрій Сапронов, у Харківській області діє 122 ринки, причому 22 з них є суто продовольчими. «Розвиток ринків в регіоні йшов екстенсивним шляхом. У зв'язку із збільшенням кількості порушень чинного законодавства на ринках також підвищився тиск на суб'єкти господарювання, що не тільки призвело до підвищення цін на реалізовані товари і продукти харчування, але істотно знизило інвестиційний потенціал цих суб'єктів господарювання, який міг би використовуватися для розвитку ринків. У четвертому кварталі поточного року будуть розроблені паспорти всіх ринків Харківської області та проведена їх інвентаризація, а до кінця 2016 року буде розроблено і введено реєстр ринків регіону. Таким чином, ми забезпечимо контроль за діяльністю ринків і створимо умови для їх подальшого цивілізованого розвитку», - сказав Юрій Сапронов.

Заступник голови ХОДА також додав, що головне завдання облдержадміністрації в цьому питанні - не допустити цінових перекосів і спекулятивних дій підприємців.

«Ми будемо жорстко контролювати, щоб ціни на ринках були справедливими, тобто економічно обгрунтованими», - зазначив він.

Теги