Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулася нарада з питань облаштування пунктів пропуску на українсько-російському державному кордоні

Відбулася нарада з питань облаштування пунктів пропуску на українсько-російському державному кордоні

Сьогодні під головуванням у заступника голови - керівника апарату обласної державної адміністрації Василя Хоми відбулася нарада з питань облаштування пунктів пропуску на українсько-російському державному кордоні. У ній взяли участь начальник Головного управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації Микола Цвіра, начальник Харківського прикордонного загону Віктор Мельниченко, начальник служби автомобільних доріг в Харківській області Костянтин Микуленко, голови райдержадміністрацій.

Під час наради обговорювалися питання облаштування міждержавних пунктів пропуску «Олександрівка» та «Бударки» українсько-російського державного кордону, а також питання відкриття 8-ми місцевих пунктів пропуску на українсько-російському державному кордоні.

Василь Хома акцентував увагу голів РДА на необхідності якнайшвидшого завершення робіт. Дано доручення до кінця липня завершити всі необхідні роботи на пунктах пропуску «Олександрівка» та «Бударки», після чого буде проведена перевірка їх готовності до роботи.

Василь Хома також акцентували увагу голів райдержадміністрації на необхідності тісної взаємодії з митною та прикордонною службами в питаннях облаштування місцевих пунктів пропуску, бо його відсутність не дозволила поки що виконати поставлені завдання.

«Деякі голови РДА неправильно зрозуміли завдання. Для місцевих пунктів пропуску не потрібно відводити землю, зводити якісь будівлі, досить обладнати навіс, щоб прикордонник міг за допомогою ноутбука проводити оформлення громадян, які перетинають кордон, встановити інформаційні стенди та знаки, скласти списки мешканців прикордонних населених пунктів, а також визначити режим роботу пункту пропуску. До вирішення цього питання необхідно підходити раціонально», - підкреслив Василь Хома.