Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області ведеться інвентаризація об'єктів незавершеного будівництва

У Харківській області ведеться інвентаризація об'єктів незавершеного будівництва

На сьогоднішній день відбулося 2 засідання обласної робочої групи з інвентаризації об'єктів незавершеного будівництва в Харківській області. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб. Планується проведення ще одного засідання. За словами Дулуба, обласна робоча група створена розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації №362 від 5 липня 2011 року. До її складу входять представники органів місцевого самоврядування, керівництва м. Харкова, обласної державної адміністрації, територіальних управлінь центральних органів влади та iн. Метою засідань є інвентаризація всіх об'єктів незавершеного будівництва всіх видів власності, які є на території регіону. Заступник губернатора повідомив, що інвентаризація ведеться згідно з розпорядженням прем'єр-міністра України Миколи Азарова і за підсумками засідань буде підготовлено і підписано документ, який буде направлений в Кабінет міністрів.

«Ми маємо визначитися, що ми будемо далі робити з недобудованими об'єктами, дати пропозиції про їх подальшу долю, які за підписом голови облдержадміністрації будуть направлені в Кабінет міністрів. Цю роботу ми повинні закінчити до 1 серпня», - підкреслив Дулуб.

У засіданні 20 липня взяли участь керівники та архітектори Харківського району, в якому налічується 52 об'єкта незавершеного будівництва, Чугуївського - 42, Шевченківського - 12, м. Ізюма - 9, м. Куп'янська - 2, м. Лозової - 8, м. Люботина - 4, м. Первомайського - 12, м. Чугуєва - 7 та м.Харкова - 256.

Валентин Дулуб також зазначив, що така масштабна робота проводиться в області вперше, і інвентаризації підлягають як вже враховані в статистичних даних об'єкти, так і раніше невідомі.

«Ми робимо суцільну інвентаризацію всієї тієї недобудови, яка існує на сьогоднішній день. Далі ми вже все просіємо через сито, розберемося, що входить, а що не входить до статистичної звітності, і розділимо об'єкти на кілька груп: ті, про які знають, і ті, про які ніхто не знає, і вони досі ніде не значилися. Інформацію про них ми теж відішлемо, і про них дізнаються в Кабінеті міністрів», - заявив заступник губернатора.