Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбувся круглий стіл «Податковий кодекс та проблеми економічного зростання»

Відбувся круглий стіл «Податковий кодекс та проблеми економічного зростання»

14 липня в Головному управлінні економіки Харківської облдержадміністрації відбувся круглий стіл «Податковий кодекс та проблеми економічного зростання». У заході взяли участь начальник Головного управління економіки ХОДА Сергій Авершин, начальник Головного фінансового управління ХОДА Сергій Овсянніков, заступник директора з наукової роботи НДЦ Індустріальних проблем розвитку НАН України Юрій Іванов, науковці, представники громадських організацій, малого та середнього бізнесу, великих промислових підприємств, профспілок, органів державної влади та місцевого самоврядування, фахівці з оподаткування, бухгалтерського обліку та аудиту. Організатори обговорення – Головне управління економіки ХОДА та НДЦ Індустріальних проблем розвитку НАН України. Метою круглого столу було розроблення рекомендацій щодо вирішення проблем несумісності норм Податкового кодексу з іншими нормативно-правовими актами.

Юрій Іванов окреслив три напрями роботи круглого столу: обговорення реалізації в Податковому кодексі регулюючої функції оподаткування, податкові аспекти регіонального розвитку та впливу Податкового кодексу на соціальну політику. «Наше завдання - зрозуміти, що потрібно змінювати в Податковому кодексі, щоб усім краще і легше працювалося», - зазначив він. 

В ході дискусії учасниками порушувалися питання щодо ПДВ, можливості фізичних осіб – платників єдиного податку вести справи з юридичними особами, прозорості податкового законодавства, змін в бухгалтерському та податковому обліку та інші.

Організатори продовжують приймати пропозиції та рекомендації від учасників круглого столу з тим, щоб в подальшому запропонувати змін до Податкового кодексу.