Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повноцінна робота українсько-російського технопарку «Слобожанщина» дозволить Харківщині збільшити експорт високотехнологічної продукції. Юрій Сапронов

Повноцінна робота українсько-російського технопарку «Слобожанщина» дозволить Харківщині збільшити експорт високотехнологічної продукції. Юрій Сапронов

Як заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сапронов, економіка Україна має суттєві порівняльні переваги, але поки характеризується вузькою структурою експорту і його нестабільним зростанням, а також низькою продуктивністю праці. «Незважаючи на багатство природних ресурсів нашої країни, вигідне географічне розташування і наявність значного людського і наукового потенціалу, в українському експорті переважають товари з низькою доданою вартістю та не використовуються належним чином вже існуючі можливості деяких галузей для виробництва високотехнологічної продукції. Наш пріоритет - розвиток виробництва товарів з великою часткою доданої вартості для подальшого поліпшення структури експорту у бік збільшення в ньому частки високотехнологічних товарів», - сказав він.

Віце-губернатор додав, що цей процес вимагає значного вкладення інвестиційних ресурсів в оновлення технологій і виробництва, результатом чого стане збільшення конкурентоспроможності української продукції на світових ринках.

«Поки ж частка високотехнологічного експорту регіону, зокрема, експорту ІT-технологій, в 2010 році склала 4,1%, що істотно нижче аналогічних показників Російської Федерації, Китаю, Малайзії - 10-20%, у розвинених країнах цей показник досягає 20 -30%. Упевнений, що після початку повноцінної роботи українсько-російського технопарку «Слобожанщина», настановні документи якого були недавно підписані в Москві, Харківщина збільшить експорт високих технологій та високотехнологічної продукції», - зазначив Юрій Сапронов.

Теги