Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми зацікавлені як у співпраці з Митним союзом, так і з ЄС. Юрій Сапронов

Ми зацікавлені як у співпраці з Митним союзом, так і з ЄС. Юрій Сапронов

«Як заявив Президент Віктор Віктор Янукович, Україна може увійти до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном тільки в рамках формули «3 +1». Президент займає позицію жорсткого відстоювання національних інтересів України і говорить про необхідність врахування всіх чинників при його вирішенні. Що стосується нашого регіону, то Російська Федерація і Казахстан є ключовими країнами-імпортерами продукції наших підприємств. У 2010 році найбільші обсяги експортних поставок здійснювалися в РФ - 52,8%, Казахстан - 6,6% і Білорусь - 5,6%, тому ми зацікавлені у співпраці з Митним союзом», - сказав віце-губернатор Юрій Сапронов.

Він зазначив, що разом з тим експерти компанії «Ernst & Young» вважають, що підписання Україною угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом позитивно вплине на інвестиційну привабливість України.

«Для зарубіжних інвесторів привабливість України вже підвищилася, оскільки після кризи вони очікують закономірного зростання ВВП, і хочуть не упустити цей момент і вдало вкласти гроші», - підкреслив Юрій Сапронов.

Теги