Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реакція медиків та СЕС на спалах гострої кишкової інфекції у Лозівському районі була своєчасною та професійно адекватною. Ігор Шурма

Реакція медиків та СЕС на спалах гострої кишкової інфекції у Лозівському районі була своєчасною та професійно адекватною. Ігор Шурма

Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма, 9-10 липня до Лозівської міської лікарні звернулось 14 осіб (у т.ч. 4 дітей) з симптомами гострої кишкової інфекції, з них 13 осіб знаходяться на лікуванні в інфекційному відділенні Лозівської міської лікарні, 1 вагітна жінка переведена для подальшого лікування до обласної клінічної інфекційної лікарні. Ігор Шурма повідомив, що станом на 12:00 11 липня ситуація повністю знаходиться під контролем. Захворілі отримують необхідне лікування, відмічається позитивна динаміка перебігу хвороби. «Реакція медиків та СЕС на спалах гострої кишкової інфекції у Лозівському районі була своєчасною та професійно адекватною», - підкреслив заступник голови ХОДА.

За інформацією облСЕС, всі постраждалі своє захворювання пов’язують з вживанням страв домашнього приготування на родинному святі 8 липня. Фахівцями Лозівської районної санітарно-епідеміологічної станції проводиться комплекс протиепідемічних заходів по локалізації захворюваності.

Проведено бактеріологічне обстеження 14 хворих, для встановлення шляхів та факторів передачі інфекції відібрані залишки харчових продуктів, які вживали захворілі, питна вода з колодязя, змиви з об’єктів навколишнього середовища. Ймовірно, обставинами, що сприяли виникненню епідускладнення, були порушення при приготуванні та зберіганні їжі у домашніх умовах.