Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина вивчить позитивний досвід Автономної Республіки Крим

Харківщина вивчить позитивний досвід Автономної Республіки Крим

8 липня у ході брифінгу за підсумками офіційної зустрічі Харківської делегації з головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим Василем Джарти голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін розповів про перші кроки, які будуть зроблені в рамках підписаної Угоди про співпрацю. «Це - не формальний документ. Робота керівництва Автономної Республіки Крим визнана однією з кращих в країні, і тому нам цікаво перейняти досвід наших колег», - підкреслив він.

Михайло Добкін повідомив, що будуть створені робочі групи, що складатимуться з фахівців облдержадміністрації і Ради Міністрів АР Крим, які вивчать позитивний кримський і харківський досвід і визначать, що з нього може застосувати на своїй території та чи інша сторона.

За словами губернатора, ближче до осені планується провести зустрічі керівників провідних вузів Харківської області та АР Крим, а також харківських і кримських бізнес-кіл. Він зазначив, що точно місця проведення зустрічей поки не визначені, але ймовірно, що бізнес-зустрічі можуть відбутися в рамках Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», який традиційно проходить в регіоні восени. «Наше завдання - створити умови, а бізнес сам почне між собою співпрацювати», - підкреслив Михайло Добкін.

Губернатор нагадав, що Угода укладена в рамках виконання доручення Президента України Віктора Януковича про Міжрегіональне співробітництво та зміцнення горизонтальних зв'язків на території Україні.