Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Привітання зі 100-річним ювілеєм

Привітання зі 100-річним ювілеєм

Як інформує офіційний веб-сайт Великобурлуцької райдержадміністрації, у перший день липня свій 100-річний ювілей відзначив мешканець смт. Великий Бурлук Іван Михайлович Чорноштан. Ювіляра у день народження відвідали та привітали голова райдержадміністрації Володимир Криничанський, голова районної ради Олександра Жиліна, Великобурлуцький селищний голова Василь Сорокін та голова районної організації ветеранів України В.Грида.

Від райдержадміністрації та районної ради, селищної ради шановному ювіляру вони вручили пам’ятну адресу та у подарунок - квіти, побутову техніку, торт, а також матеріальну допомогу. Районна ветеранська організація надала у подарунок ветерану продуктовий набір.

Довідково

Народився Іван Михайлович в селі Новоцарицино Москаленського району Омської області 1 липня 1911 року. Разом з дружиною Олександрою Опанасівною проживав і працював у селі Гнилиця Великобурлуцького району. Разом вони виховали трьох дітей – сина Івана і дві доньки – Надію та Любов.

У перші дні Великої Вітчизняної війни Іван Михайлович був призваний до лав Червоної армії та став на захист Вітчизни від ворожої навали. Стрілець-автоматник 333-го артилерійського полку пройшов всю війну і демобілізувався через рік після її закінчення. За мужність і відвагу, проявлені у боях, нагороджений орденами «Вітчизняної війни» ІІ ступеня та «За мужність» ІІ ступеня.

У повоєнний час Іван Михайлович брав активну участь у відродженні народного господарства району. Все життя пропрацював у колгоспі ім. Карла Маркса ветеринарним лікарем. У його трудовій книжці є лише один запис: «Ветлікар колгоспу», а далі – «звільнений у зв’язку з виходом на пенсію». Навіть перебуваючи на заслуженому відпочинку, Іван Михайлович продовжував працювати. Його трудовий стаж складає 57 років, 7 місяців, 16 днів. У свої дев’яносто він ще допомагав у колгоспі прополювати соняшник, допомагав своїм дітям, підтримував онуків та правнуків. А родина у нього чималенька: троє дітей, сім онуків, одинадцять правнуків, та дев’ять праправнуків!