Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Одне з чергових завдань при підготовці до Євро-2012 – вдосконалення механізму роботи медичних працівників в період спалаху інфекційних захворювань. Ігор Шурма

Одне з чергових завдань при підготовці до Євро-2012 – вдосконалення механізму роботи медичних працівників в період спалаху інфекційних захворювань. Ігор Шурма

Одне з чергових завдань при підготовці до Євро-2012 – вдосконалення механізму роботи з попередження і запобігання виникнення інфекційних захворювань, здатності їх локалізації та лікування. Про це сьогодні повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

Він також зазначив, що за оцінками експертів діюча в Україні система виявлення та обліку інфекційних захворювань не дозволяє оцінити реальну і потенційну епідеміологічну ситуацію в конкретних регіонах і групах населення, структуру і ступінь активності природних осередків особливо небезпечних інфекцій тощо. При цьому ризики виникнення епідеміологічних ускладнень під час Євро-2012 можуть посилюватись через високу ймовірність занесення збудників інфекційних хвороб; зростання навантаження на систему життєзабезпечення населення і території; активізацію ендемічних захворювань внаслідок активації механізмів передачі інфекції.

Як підкреслив Ігор Шурма, для формування ефективної системи санітарно-епідеміологічного забезпечення проведення Євро-2012 в Україні експерти пропонують врахувати досвід використання мобільних санітарно-епідемічних підрозділів; використати досвід запровадження програми контролю зовнішнього середовища (Олімпіада у Солт Лейк Сіті (США) у 2002 році) та створення лабораторних станцій контролю повітря (Олімпіада у Ванкувері (Канада) у 2010 році.

Теги